091002 Detroit mot St Louis i Sthlm

Gårdagens spel gick inte hem, Montreal vann med 4-3 över Toronto. Avgörandet kom i sudden death efter mål av Josh Gorges. Idag är det fyra matcher varav två spelas i Europa, Chicago möter Florida i Helsingfors med matchstart kl 18:00 samt mötet mellan Detroit och St Louis i Stockholm.

 

Detroit är knappa favoriter mot St Louis som inte skall underskattas på något sätt. Jag är övertygad om att laget gör en bättre säsong jämfört med förra året, man har värvat Ty Conklin (målvakt) från Detroit och Brendan Bell (back) från Ottawa. Dessutom verkar Paul Kariya vara fit for fight denna säsong, förra säsongen spelade han endast 11 matcher. T.J. Oshie i Blues ska bli intressant att följa denna säsong, killen är 22 år och gjorde 39 poäng på 57 matcher under föregående säsong. Detroit ser starka ut som vanligt trots att laget har tappat bl.a. Marian Hossa (40 mål i fjol) och Mikael Samuelsson (19 mål i fjol). Spelare som har tillkommit är ex Todd Bertuzzi och Jastin Williams.

 

Carolina mot Philadelphia är också en hyfsad jämn match på förhand. ”Flyers” är lite av en favorit till ta hem Stanley Cup inför säsongen, laget har införskaffat en del fysiska spelare som Chris Pronger, Ian Lapperiere och Ray Emery. Däremot har man tappat Mike Knuble till Washington och det är nog värsta spelarförlusten. Carolina gjorde en bra säsong förra året och gick till konferensfinal, i år har man i stort sett samma trupp bortsett från en del nyförvärv. Carolina har hämtat in Aaron Ward från Detroit och Andrew Alberts från Philadelphia. Bland spalarförlusterna finns Dennis Seidenberg (till Florida)som har haft stora skadebekymmer samt Patrick Eaves (till Detroit). Jag tror på en ganska jämn tillställning där Flyers är knappa favoriter i mina ögon. Philadelphia trivs för övrigt rätt bra på bortais mot Carolina, oddset 2.50 på Flyers är helt okey.

 

Mötet mellan NY Rangers och Pittsburgh blir intressant, Rangers har tappat en hel del spelare såsom Markus Näslund, Scott Gomez, Blair Betts, Fredrik Sjöström och Derek Morris. Bland nyförvärven är väl Marian Gaborik och Vaclav Prospal mest intressanta. Nästan hela forwardsbesättningen är utbytt jämfört med denna tidpunkt under förra säsongen. Pittsburgh är även i år tippat som en favoriterna att ta hem Stanley Cup och visst har laget chansen trots en del förluster. Laget har tappat Mirslav Satan och Robert Scuderi som var otroligt viktig för Penguins i finalen mot Detroit. Bland nyförvärven hittar vi Brent Johnson (målvakt) och Jay McKee (back). Pittsburgh har en av NHL´s bästa offesiva uppsättning bland forwards och kommer med största säkerhet gå långt även i år. Inatt ser det jämnt ut på förhand med jag håller Penguins lite högre med tanke på Rangers spelaromsättning.

 

Odds från www.expekt.com

21:00 St. Louis – Detroit Stockholm, Sweden NHL 3.10 4.05 2.00

01:00 Carolina - Philadelphia NHL 2.40 3.95 2.50

01:30 Pittsburgh - N.Y. Rangers NHL 1.80 4.20 3.60

 

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0