090531 Första ronden till Red Wings

Detroit tog hem första matchen med siffrorna 3-1, Johan Franzen gjorde det viktiga 2-1 målet för hemmalaget. Nu gäller det för Pittsburgh att ladda om inför match två som spelas redan inatt, Penguins får inte bränna sina frilägen som laget gjorde i första mötet. Detroit är som sig bör favoriter men jag är inne på att Penguins kan (bör) ta en vinst inatt, kanske efter förlängning?! Tipset blir därför X2, Malkin avgör!

 

 Får Malkin anledning att jubla i nattens match?

 

Odds från www.expekt.com

02:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.00 4.10 3.05

 

//Magnus


090530 Dags för final



Då var det dags för final i årets upplaga av Stanley Cup, även i år så består finalen av Detroit Red Wings samt Pittsburgh Penguins. Förra årets möte slutade med en seger för Detroit via 4-2 i matcher, Marian Hossa hämtades in till Penguins innan trading deadline och skrev på för Detroit efter förlusten i finalserien. Lita på att Hossa kommer att få ett ”hett mottagande i Pittsburgh” under match tre och fyra. I år gäller det för Pittsburgh att försöka hänga på i dom två första matcherna, i fjol vann Detroit de två inledande matcherna vilket blev nådastöten för Penguins. I år tycker jag personligen att Pittsburgh ser lite starkare och jämnare ut jämfört med förra årets upplaga. Guerin har hämtats in och har blivit en riktig injektion, även Chris Kunitz som kom in under årets trade har spelat bra. Sett till målvakterna så tycker jag Penguins har fördel, Fleury har sett jämnare ut än Osgood och lagets som vinner Stanley Cup måste ha en målis i toppform. Osgood har dock en enorm rutin från Stanley Cup slutspel som kan visa sig vara värdefull. På Backsidan är Red Wings aningen vassare än Pengiuns, om Lidström är tilgänlig under hela finalserien är han en ovärderlig tillgång för Detroit i anfallsspelet såsom i defensiven. På forwardssidan ser Penguins vassare ut med Crosby, Guerin och Malkin i spetsen. Laget har en enorm fart och energi i det offensiva spelet. Detta lär bli en intressant holmgång och Pittsburgh lär vara riktigt revanschsugna. Dagens tips går till Pittsburgh, oddset på tvåan lockar ordentligt på ett lag som har en offensiv som få lag. Match nr ett avgörs inatt och börjar kl 02:00 CET, matchen direktsänds på C+.

 

Match 1:7

02:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 1.95 4.10 3.20

Tips 2

 

Bäst av 7

02:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 1.55   2.35

Tips 2

 

//Magnus


090527 Pittsburgh är klara för final

Det var aldrig någon tvekan, Pittsburgh vann match nr 4 rättvist och klara för sin andra raka final. Penguins vann med 4-1, varken Crosby eller Malkin stod för någon större insats men som vanligt var Marc-André Fleury fenomenal i mål. Bill Guerin är en spelare som verkligen har vaknat liv efter sin trade till Penguins, inatt gjorde 38-åringen sitt sjunde mål i årets slutspel. Årets final kan bli en repris på fjolåret då Detroit och Pittsburgh tampades om bucklan. Idag kan Detroit bli klara för final om laget besegrar Chicago.

 

Odds från www.expekt.com

01:30 Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks NHL Stanley Cup 1.60 4.50 4.50

 

I förra mötet tycker jag att Chicago vek ner sig, Detroit saknade Nicklas Lidström, Pavel Datsyuk och Kris Draper men det verkade inte bekomma övriga Detroitspelare. Chicago kom snett in i match nr 4, Samuel Påhlsson åkte runt och var lite smågrinig, Huet i mål saknade flyt samtidigt som Sharp, Kane och Toews inte kom loss i anfalsszonen. Nu är det Detroit som har hemmaplan, Lidström verkar kunna spela men det är inte optimistiskt med Datsyuk. I Chicago är det frågetecken kring Havlat som på nytt tvingades kliva av efter en smäll, denna gång var det Kronvalls backpartner Brad Stuart den skyldige. Även Khabibulin är tveksam inför nattens match, dessa två spelare är definivt ett avbräc för unga Blackhawks. Tipset går därför till Detroit.

 

//Magnus


090526 Pittsburgh är en seger från final

Detroit vann i söndags med hela 6-1 och har en bra chans att avgöra matchserien mot Chicago när laget vänder hemåt i nästa match. För Pittsburghs del så har dett gått ännu bättre, laget leder med 3-0 i matcher mot Carolina och kan bli klara för final i nattens match.

 

Odds från www.expekt.com

01:30 Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.70 4.05 2.20

 

Pittsburgh vann den senaste matchen med 6-2 där Evgeni Malkin stod för två mål och en assist. En vinst till och Penguins är i final. Det är inte lätt att vinna fyra raka matcher i en semifinal men Penguins med Crosby & Malkin i förarsätet har sett så bra ut i dessa möten med Carolina att jag tror på en ny vinst natten mot onsdag. Tips, Pittsburh vinner!

 

//Magnus


090524 Pittsburgh bara vinner...

Har haft en del att stå i under helgen och jag missade tipset inför gårdagens möte mellan Carolina & Pittsburgh. Penguins vann matchen med 6-2 och tog sin tredje raka seger. Nu är man "bara" en seger ifrån final i årets Stanley Cup slutspel. Idag är det återigen dags för ett möte mellan Chicago och Detroit.

Odds från www.expekt.com

 

21:00 Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings NHL Stanley Cup 2.50 3.95 2.40

 

 

Chicago lyckades att ta hem den senaste matchen med 4-3 efter förlängning och Patrick Sharp blev matchhjälte för Blackhawks med två mål varav det ena var i förlängningen. Efter matchen blev det dock mest diskussioner om Kronvalls tackling av Chicagos Martin Havlat, detta resulterade i att Kronvall fick game misconduct och Havlat fick ledas ut. Spelarna bland Chicago hävdade att Kronvall hoppade in i situationen och använde sin underarm medan Kronvall själv ansåg att tacklingen var schysst. Räkna med att Niklas Kronvall kommer att vara ett hett villebråd i dagens match. Dagens match är inte lätt att förutspå på förhand, om Havlat saknas så är det förstås ett minus för Blackhawks. Chicago ska nog passa sig för att ödsla energi på att leta upp Kronvall i dagens match, laget bör istället försöka ta med sig spelet från match tre och dra nytta av hemmapubliken som suktar efter framgångar för detta unga offensiva Blackhawks. Idag tippar jag återigen att Blackhawks tar hem matchen! Vore enormt kul för matchserien om inte annat. Matchen sänds på C+ med start kl 21:00 CET.

 

 

//Magnus



      

090521 På väg norrut

Är mitt uppe i en flytt just nu och det blir endast korta kommentarer idag. Jag ger er synpunkter dels på dagens match mellan Pittsburgh och Carolina samt på morgondagens match mellan Chicago och Detroit.

 

Odds från www.expekt.com

fr 09-05-22

01:30 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL Stanley Cup 1.85 4.15 3.45

Pittsburgh vann första mötet med 3-2, här tror jag på en hemmaseger för Penguins. Tuomo Ruutu och Eric Cole lämnade isen pga skador och är dessa borta i dagens match ser det inte bra ut för Carolina. Ettan är spelvärd med tanke på oddset, tipset till Penguins.

 

 

lö 09-05-23

02:00 Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings NHL Stanley Cup 2.55 3.95 2.35

I senaste mötet tippade jag ett kryss samtidigt och att Chicago skulle vinna på övertid, krysset gick in men det var fel lag som avgjorde. Nu måste Chicago ladda om och ta match nr 3 annars är jag rädd att denna serie är över snart. Jag hoppas och tror att Chicago repar mod, tipset går till Blackhawks.

 

//Magnus


090519 Pittsburgh vann första matchen

Pittsburgh vann inatt med 3-2 och matchens bästa spelare var utan tvekan hemmalagets målvakt Marc-Andé Fleury. Philippe Boucher och Miroslav Satan var två spelare som gjorde varsitt mål, dessa har inte fått speciellt mycket speltid men visar dock att laget inte måste förlita sig på Sidney Crosby. Idag ärr det dags för rond två mellan Detroit och Chicago.

 

Odds från www.expekt.com

01:30 Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks NHL Stanley Cup 1.70 4.30 4.00

 

Detroit vann det första mötet med 5-2, matchen avgjordes i sista perioden där Detroit drog ifrån och gjorde tre mål. Chicagos framstående spelare såsom Kane & Toews togs effektivt bort av Red Wings och dessa herrar noterades inte för en enda poäng i match ett. Lyckas Detroit med detta idag också så blir det kämpigt för Chicago, frågan är om Blackhawks har nån medicin för detta? Jag tror på en tajtare tillställning inför match två som också avgörs i Joe Lewis Arena, tips X2. Come on Blackhawks!

 

//Magnus


090518 Detroit tog hem första ronden

Detroit vann tämligen enkelt i första matchen mot Chicago, kanske var bortalaget lite tagna efter att slagit ut Vancouver?! Det stod 2-2 i början av tredje perioden men sen gjorde Detroit tre mål och matchen var förlorad för Blackhawks del. Idag är det dags för rond ett mellan Pittsburgh och Carolina.

 

Odds från www.expekt.com

01:30 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL Stanley Cup 1.95 4.10 3.20

 

Inför första mötet mellan ovanstående lag är jag helt inne på att Penguins tar hem första matchen, jag tror inte att hemmalaget vill släppa de två inledande matcherna som man gjorde mot Washington. Ettan till 1.95 är helt okey. Tips etta!

 

//Magnus


090517 Detroit & Chicago är först ut

Odds från www.expekt.com

21:00 Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks NHL Stanley Cup 1.78 4.15 3.75

 

Ja då var det dags för semifinalerna att rulla igång, Detroit & Chicago är först ut idag och Pittsburgh tar emot Carolina imorgon. I denn amatchserie så kan vi räkna med offensivt spel och många mål då dessa lag har de högsta målsnitten i slutspelet. Båda lagen har dessutom flera spelare som kan avgöra matcherna, det är inte bara en kedja som ska producera detta var nog en av faktorerna som gjorde att Chicago kunde slå ut Vancouver. Om Khabibulin och Huet i Blackhawks mål fortsätter att spela bra så kan nog Chicago bjuda Detroit på motstånd i denna serie. Eftersom detta är en semifinal mellan två rivaler som har mötts över 700 gånger genom så är det ganska ovisst på förhand. Detroit är rättmätiga favoriter men Chicago är årets överraskning i årets slutspel och mindre betrodda lag har ju tagit hem Stanley Cup tidigare. Idag tror jag på en jämn kamp och en övertidsseger för Blackhawks. Tips X2

 

//Magnus


090515 Semifinallagen är klara

Det blev väntade Detroit som gick vidare i väst och oväntade Carolina som gick vidare i Öst. Detroit vann efter en dramatisk avslutning med 4-3, stor matchhjälte blev Daniel Clary som efter ett pass av Zetterberg kunde avgöra 17 min in i tredje perioden. Detroit hade ledningen med 3-1 men slappnade av och Anaheim kunde äta sig ikapp. Tungt för Anaheim, men laget ska vara nöjd med sin prestation efter att ha slagit ut San Jose och tagit Detroit till sju matcher.

I öst gick mötet mellan Boston och Carolina till förlängning, matchhälten blev Scott Walker i Carolina som därmed gjorde sitt första slutspelsmål. Ett mål som han säkert inte glömmer i första taget. Matchen var jämn och lagen följdes åt till 2-2 efter full tid, skottstatistiken slutade 36-37.

 

Nu väntar semifinaler enligt följande:

Detroit – Chicago

Pittsburgh – Carolina

 

Detroit och Chicago ska bli kul att följa, Chicago som har missat slutspelet i nio år på de senaste tio åren. Det är ett möte mellan två av ”the original six” alltså två av ursprungslagen i NHL. Jag tror att Chicago kommer att bli en riktigt bra värdemätare för Detroit, Chicago har trots allt slagit ut Vancouver som var en av favoriterna till Stanley Cup pokalen. Detroit och Chicago är också historiska rivaler som gör att detta möte kryddas lite extra, nu på söndag kl 21:00 spelas den första matchen....

 

I mötet mellan Pittsburgh och Carolina ska det bli intressant att se hur Carolina ska försvara sig mot Crosby & Malkin. Dessa två är fullkomligt omöjliga att få stop när dom går för fullt, lita på att Carolinas målis Cam Ward kommer att få jobba i denna matchserie.

 

Jag återkommer på söndag med nya tips...

 

//Magnus


090514 Pittsburgh är vidare

Pittsburgh slog ut Bäckströms Wahington inatt och det blev en förkrossande seger. Det stod hela 5-0 i andra perioden innan Ovechkin fick in en reducering när det återstod 1 minut och 51 sekunder av andra perioden. Matchen slutade 6-2 till Penguins och Crosby blev poängbäst i Pittsburgh med två mål och en assist. Idag avgörs det vem som får möta Chicago respektive Pittsburgh  i dom stundande Conference finalerna.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks NHL Stanley Cup 1.70 4.30 4.00

02:00 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL Stanley Cup 1.75 4.20 3.85

 

Det är dags för den sjunde och avgörande matchen mellan Red Wings & Ducks, Detroit lyckades inte avgöra i den senaste matchen som slutade med 2-1 till Anaheim. Nu har Detroit hemmaplan och Brian Rafalski var dessutom tillbaka efter skada senast vilket innebär desto mer styrka i offensiven för Red Wings. Anaheims keeper Jonas Hiller spelade bra senast men det krävs nog mer från Anaheims sida om lagets ska rå på Detroit på bortaplan i en sjunde och avgörande match. Oddset på ettan är inte högt men Detroit är motiverde favoriter. Tipset går till Detroit.

 

Boston har vänt ett 1-3 underläge till 3-3 i matcher och har nu chansen att gå vidare på hemmaplan. Chuck Kobasew & Tim Thomas i Boston var matchens lirare i det senaste mötet som slutade 4-2 till Boston. Marc Savard fick kliva av i den tredje perioden i match sex efter en kollision med Chad LaRose i Carolina, men enligt tränaren Claude Julien så ska Savard vara spelklar för dagens möte med Boston. Det känns som att Boston  har knäckt Carolina, att matchen dessutom spelas i Boston underlättar inte heller för Carolina. Jag har hela tiden trott att Carolina skulle avgöra när laget ledde serien med 3-1 i matcher men nu har jag svängt över på Bostons sida. Tipset går till Boston.

 

//Magnus


090513 Boston & Anaheim har utjämnat

Jag får ta på mig dumstruten idag,igår tippade jag att Detroit och Carolina skulle vinna och det blev tvärtom. Idag är det sjunde och avgörande mötet mellan Washington och Pittsburgh, det lär bli en minnesvärd match mellan två lag som präglas av offensiv ishockey.

 

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.25 4.05 2.65

 

Washington tog en imponerande seger efter förlängning borta mot Pittsburgh senast, med den vinsten i ryggen blir Washington svårslagna. Jag är inne på ett kryss här och sen har jag feeling för att Penguins avgör i sudden death. Skotten vanns av Pittsburgh med 42-24 men Varlamov gjorde en bra insats i Washingtons mål. Trots detta så kan man aldrig räkna bort dagens Pittsburgh och trots bortaplan så har jag feeling för att Penguins går vidare. Tips X2

 

//Magnus


090512 Chicago slog ut Vancouver

Chicago vann nattens match med 7-5 och Patrick Kane gjorde tre mål, därmed är Sundin och resterande svenskar i Vancouver utslagna ur årets Stanley Cup. I Pittsburgh vann Washington efter förlängning genom mål av Dave Steckel och nu väntar en sjunde avgörande match i Washington. Idag kan Carolina och Detroit bli klara för vidare avancemang via vinst över Boston respektive Anaheim.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL Stanley Cup 2.50 3.95 2.40

04:00 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings NHL Stanley Cup 2.90 4.00 2.10

 

Boston tog en gruvlig revansch senast och vann med hela 5-0, Phil Kessel stod för två mål och blev utsedd till en av matchens tre stjärnor. Skotten vanns av Boston med 40-19 vilket präglade matchbilden, Boston tog åter fram sin fysik och Milan Lucic klev fram i sitt första byte och delade ut riktig smäll i offensiv zon. Carolina hade mycket att komma med i matchen och visade lite sura miner i slutet av matchen. Nu är det dags för match nr sex och Carolina får åter chansen att avgöra matchserien, denna gång på hemmaplan. Jag är dock inne på att Carolina gör en bättre insats redan i dagens match, hemmapubliken kommer att lyfta hemmalaget. Tipset gårt till Carolina.

 

Pressen ligger nu på Anaheim efter Detroits två raka vinster, i det senaste mötet blev det 4-1 till Red Wings och nu såg man åter att det är en klasskillnad mellan lagen. Skottstatistiken i matchen slutade 32-17 till Detroit. Det blev totalt sex svenskpoäng i Detroit där Z:a var bäst med ett mål och två assists och utsågs till matchens första stjärna. Nu gäller det för Anaheim att glömma match nr fem och ladda om inför dagens möte annars åker laget ut anser jag. Inför dagens match så är jag inne på att det blir målsnålt till en början, laget som sätter sina chanser och har det bästa målvaktsspelet kommer att ta hem denna match (självklart men inte enkelt). Det känns som att Anaheims möten med San Jose tar ut  sin rätt mot Detroit i dagsläget, jag är inne på att Detroit avgör idag men Anaheim har ju överraskat tidigare. Tipset går till Detroit.

 

//Magnus


090511 Detroit & Boston vann


Detroit har efter nattens seger återigen tagit ledningen i matchserien mot Anaheim, Johan Franzen gjorde återigen mål och Z:a stod för ett mål och två assist. Mötet mellan Boston och Carolina glömde jag helt bort igår (miss av mig), Boston tog chansen i och med vinsten med hela 4-0 så lever matchserien ett tag till iaf. Idag är det återigen dags för Crosby & Ovechkin att duellera, om Washington förlorar idag så är laget utslaget. Idet andra mötet är det Vancouver som ligger pyrt till, Chicago leder med 3-2 i matcher och kan avgöra idag på hemmaplan.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL Stanley Cup 1.90 4.10 3.35

03:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL Stanley Cup 2.00 4.05 3.10

 

Pittsburgh har gjort det fantastiskt bra, om laget vinner idag så är det fjärde raka segern över Washington. Washington har tappat lite på slutet, Ovechkin och Bäckström (målskytt) höll laget kvar i matchen senast men i förlängningen så blev Pittsburgh för svåra att stå emot. Allt talar för Pittsburgh just nu, det enda som jag kan tänka mig kan störa Pingvinerna är pressen från hemmapubliken. Om det blir en förlust idag så är Pittsburgh fullt kapabla att vinna en sjunde avgörande match i Washington också, Ovechkin, Semin och Bäckström verkar få dra ett tyngre lass än Crosby och Malkin i Pittsburgh. Det känns som att det finns fler spelare som kan kliva fram och avgöra i Penguins jämfört med Washington. Mitt tips går därför till Pittsburgh.

 

Chicago tog med sig sitt spel från match fyra till match fem, laget spelar med härlig fart och energi. Blackhawks tog en imponerande seger med 4-2 på bortaplan mot favoriten Vancouver. Vancouver drog på sig ett flertal onödiga utvisningar under matchen men efter två perioder så stod det 2-2, i tredje perioden gjorde Chicago två mål och punkterade matchen. Inför dagens möte så känns krysset nära till hands, Vancouver kommer definitivt inte att vika ner sig i denna match samtidigt som Quenneville har fått igång Blackhawks på ett imponerande sätt. Jag är inne på ett kryss och övertidsvinst för Chicago, målskytt? Patrick Kane...

 

//Magnus


090510 Penguins är heta...

Pittsburgh har vänt ett 0-2 underläge till 3-2 i matcher efter ytterliggare en vinst i nattens bortamatch i Washington. Denna vinst är lagets tredje raka vinst över Washington, vilken vändning och jag är mäkta imponerad av Penguins moral. Lagen följdes hela matchen och det stod 3-3 efter tre perioder, i sudden death så avgjorde Jevgenij Malkin som verkligen har vaknat till liv igen efter en osynlig inledning av denna kvartsfinal. Idag kan Detroit ta ledningen i matchserien mot Anaheim, observa matchtiden som är kl 23:00.

 

Odds från www.expekt.com

23:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks NHL Stanley Cup 1.65 4.30 4.30

 

Detroit vann senast på bortaplan med 6-3 och nu stod inte domaren i vägen för Red Wings. Johan Franzén stod för tre poäng och Detroit tog en komfortabel seger. Nu väntar den femte matchen i Detroit, hemmalaget saknar fortfarande Kris Draper och Brian Rafalski men väntas återvända i match nr 6. Andreas Lilja är sedan tidigare borta från slutspelet, Tomas Kopecky är också borta från spel i hemmalaget efter en fight med Anaheims Francois Beauchemin. Ersättaren blir Justin Abdelkader som är uppkallad från farmarlaget. Jag tror dock på Detroit i denna match då laget visade en helt annan attityd senast, här har man ett gyllene läge att ta ledningen med 3-2 i matcher. Anaheim är dock inte ofarliga men jag har feeling för Red Wings här, oddset är dock för lågt för att jag ska lira. Tips 1:a

 

//Magnus


090509 Carolina har Boston i brygga

Carolina vann nattens match med 4-1 och nu är Boston illa ute, det stod 1-1 efter två perioder men i tredje perioden visade återigen Carolina moral och avgjorde matchen med tre mål. Jussi Jokinen var som vanligt en bidragande orsak till vinsten, Eric Staal var en annan spelare som bidrog till segern med två mål. Pittsburgh vann också på hemmaplan och har utjämnat till 2-2 i matcher. Matchen slutade 5-3, Sidney Crosby blev utsedd till matchens stjärna och noterades för ett mål och en assist. Nu är det helt jämt igen och matchserien flyttas till Washington idag.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.15 4.05 2.80

04:30 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL Stanley Cup 2.10 4.00 2.90

 

Nu är det täta matcher i NHL, Washington tar emot Pittsburgh på hemmaplan och det har blivit dags för match #5. Backen Sergei Gonchar blev skadad inatt efter en kollision med Ovechkin, ingen vet hur allvarlig skadan är men det talas om Gonchar blir borta i veckor och inte dagar. Detta är stort avbräck för Pittsburgh då Gonchar är en viktig pjäs i powerplay och som det ser ut nu så kommer Phillipe Boucher att ersätta Gonchar. Han har endast gjort en match i årets slutspel och har -2 i +/- statistiken. Jag tror att Washington är revanshsugna här och skadan på Gonchar talar inte för Penguins på förhand, oddset på Pittsburgh är mer lockande men tipset går till Washington här.

 

Senaste mötet mellan Chicago och Vancouver slutade med en övertidsvinst för Chicago med 2-1 efter mål av Havlat och Ladd. Matchen blev en målsnål historia där lagens förstakedjor inte kom någonstans, det blev i stället en doldis som klev fram och avgjorde matchen. Andrew Ladd heter målskytten och har hittils skrapat ihop tre poäng i slutspelet men i Grund serien så har Ladd svarat för 49 p på 82 matcher. Det är PB för Ladd som är inne på sin andra säsong i Blackhawks efter några säsonger i Carolina. Joel Quenneville var väldigt nöjd med segern men påtalade att det kommer att bli en fortsatt tuff kamp och att det är en lång väg kvar i denna kvartsfinal. Inför match #5 så är jag inne på att Vancuver kommer att sätta full fart framåt, man är favoriter i denna matchserie och fansen i Vancouver suktar efter framgångar. Bara en sån sak som att Canucks värvar Sundin mitt i serien säger att målet är inställt på final. Tipset går till Vancouver.

 

//Magnus


090508 2-2 i matcher

Chicago vann efter förlängning och har reducerat till 2-2 i matcher, det samma gäller för Detroit som vann med 6-3 på bortais. Idag ska Pittsburgh försöka utjämna mot Washington samtidigt som Boston har ny tuff bortamatch mot Carolina.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL Stanley Cup 2.10 4.00 2.90

01:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL Stanley Cup 2.45 3.95 2.45

 

Pittsburgh vann som bekant senast över Washington, det krävdes sudden death för att skilja lagen åt. Vinstmålet gjordes av Kris Letang assisterad av bl a Crosby. Denna vinst var väldigt viktig för Pittsburgh då laget får lite arbetsro och kan via vinst idag kvittera till 2-2 i matcher. Evgeni Malkin var en spelare som verkligen vaknade till liv i senaste matchen och han behövs verkligen om det ska bli en vinst på nytt. Skotten vanns av Pittsburgh med 42-23 och Varlamov gjorde en bra match trots förlusten, Pittsburgh måste fortsätta att skjuta på Varlamov idag och skicka fram folk på mål för att ta eventuella returer. Jag tror på en ny jämn match och tipset går till Pittsburgh som måste framåt.

 

Carolina vann också efter förlängning efter mål av Jussi Jokinen och helt plötsligt så leder underdogen Carolina. Matchen var jämn och innehöll flera målchanser, Cam Ward i Carolinas mål överglänste på nytt Tim Thomas i Bostons Kasse. Frågan är om Boston har tappat formen eller är det Carolinas spelstil som inte passar Boston? Nja, i slutspelet är det oftast jämt och tufft. Det spelas många matcher på vägen till final, men något som många glömmer vid spel är att form slår klass. Jag är lite inne på det i denna matchserie nu, på förhand så var Boston favorit och jag tippade på Boston i match nr 1 och laget vann. Allteftersom så har Carolina visat lite mer offervilja för att vinna och det var nog det som avgjorde senast, idag får Boston visa lite mer vilja om det ska bli vinst. Jag är inne på Carolina inför dagens drabbning, tips 1.

 

//Magnus

090507 Ny vinst för Carolina...

Carolina fortsätter och överraskar i Öst, inatt blev det vinst till hemmapublikens stora förtjusning. Efter full tid stod det 2-2 och i sudden death gör Jussi Jokinen det avgörande målet. Pittsburgh vann också efter förlängning mot Washington inatt, stor matchhjälte blev Kris Letang. En annan spelare i Penguins som var fullkomligt lysande inatt var Evgeni Malkin som har fått kritik för sina två inledande matcher mot Washington. Nya möten idag där Chicago har en väldigt viktig match framför sig samtidigt som Detroit börjar känna pressen i mötet mot Anaheim.

 

Odds från www.expekt.com

02:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL Stanley Cup 2.15 4.05 2.80

04:30 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings NHL Stanley Cup 2.65 4.05 2.25

 

I förra mötet i United Center  vann Vancouver med 3 mål mot ett, Chicagos offensiv var som bortblåst och Loungo spelade stabilt i mål för Canucks. Blackhawks tränare Quenneville sa så här efter match nr två: -"Vi måste dra fördel av hemmaplan. Jag gillade ingenting av vår match ikväll. Han menade också på att laget måste fart och energi tills idag. Om Vancouver plockar hem dagens match så har Chicago två blytunga måstematcher i Vancouver, det vill nog inte Quenneville bidra till. Vancouver tog som sagt bort Chicagos offensiv senast och lyckas man med det idag också så ser det just ut för Sedinarna & Co. Tips inför matchen då? Ja inte är det lätt att tippa i slutspelet men jag tror nog Blackhawks kommer att ge allt idag, laget är skyldigt att visa lite mer inför hemmapubliken. Oddset på ettan skulle enligt min mening kunna vara lite högre, tipset går dock till Chicago här.

 

Idag är det bara vinst som gäller för Detroit, men klarar laget av att stå emot Anaheims förstaline och få Hiller ur balans? Ja det är inte många som har satsat penagar på Anaheim skulle leda med 2-1 i matcher vid det här laget. Det som har retat upp Detroitspelarna under och efter match tre är att kvitteringspucken i sista perioden av Marian Hossa aldrig borde ha dömts bort. Jag såg själv inte matchen men har i efterhand sett tv-bilder och läst på vissa hemsidor och alla är rörande överens om att det skulle ha varit mål. Pucken var aldrig blockerad, men domaren Brad Watson hade blåst och Hossas mål blev därmed bortdömt. Men nu är läget som det är och Detroit måste ladda om inför dagens möte, revanschlustan lär vara stor men om Hiller i Anaheims kasse fortsätter att storspela så blir det tufft. Anaheim överlag gör det jäkligt bra, det är bara James Wisniewski som är osäker på spel i dagens match. Är han borta så kommer det att underlätta för Detroit då Wisniewski har spelat genomgående bra under hela slutspelet. Match fyra blir åter jämn men tipset går till Detroit.


//Magnus

090506 Vinst för Anaheim & Vancouver

Anaheim vann den tredje matchen med 2-1 och har ledningen med samma siffror mot Detroit. Jonas Hiller spelade återigen storartat och motade 45 skott. Vancouver vann borta mot Chicago med 3-1 och leder serien med 2-1 i matcher mot Chicago. Roberto Loungo i Vancouvers mål säkert och bidrog till segern. Idag är det återigen match mellan Ovechkin och Crosby, samtidigt tar Carolina emot Boston.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL Stanley Cup 2.10 4.00 2.90

01:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL Stanley Cup 2.45 3.95 2.45

 

Pittsburgh ligger under med 2-0 i matcher och laget bör vinna nu för att få lite andrum. Jag vet inte om Pittsburgh har någon direkt fördel av att spela på hemmaplan då Washington visade att man kunde vinna två raka matcher i Madison Square Garden. Förvisso så hemmalaget publiken i ryggen men nyckeln till att Pittsburgh ska vinna dagens match är att störa Washingtons offensiv. Washington kan spela avslappnat och vänta ut Pittsburgh tills laget blottar sig bakåt, men min känsla är dock att Washington kommer att spela ganska offensivt. Oerhört svårt att tippa dagens match men det känns som att det är Penguins tur att vinna nu, tips 1.

 

Carolina chockade de allra flesta i den senaste matchen mot Boston, laget krigade och vann med 3-0. I och med segern så kvitterade Carolina matchserien till 1-1. Cam Ward var bra i Carolinas mål och höll karriärens fjärde slutspelsnolla. I andra perioden står Zdeno Chara för en felpassning i ett numerärt överläge, Chad Larose bryter passningen och spelar fram Matt Cullen som sätter 2-0. Här känns det som att matchen är avgjord. I sista perioden lyckas inte Boston få hål på Cam Ward samtidigt som Eric Staal avgör med Carolinas tredje mål. I dagens mach så är jag inne på att Carolina återigen kan vinna, enförutsättning för att det ska bli vinst är att Cam Ward gör en ny kanonmach. Tips 1

 

//Magnus


090505 Dubbla hattrick!

Vilken match det blev när Star Wars stjärnorna bjöd upp till kamp natten till idag, Ovechkin och Crosby stod för varsitt hattrick i denna match som slutade 4-3 till Washington. Varlamovi Capitals mål stod också för en bra insats och blev utsedd till matchens tredje stjärna, Washington leder matchserien med 2-0 i matcher. Inatt är det två matcher på schemat då Chicago tar emot Vancouver och Anaheim möter Detroit.

 

Odds från www.expekt.com

02:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL Stanley Cup 2.10 4.00 2.90

04:30 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings NHL Stanley Cup 2.60 4.00 2.30

 

Chicago stod för en gedigen insats senast då laget vann mot Vancouver på bortaplan. Vancouver började bäst och ledde med 2-0 efter den första perioden. I andra stod Patrick Sharp för två fullträffar och bidrog med att Chicago hade ledningen efter den andra perioden. Den avslutande perioden vann Chicago med 3-1 och vann till slut matchen med siffrorna 6-3, Patrick Sharp & Patrick Kane stod för fyra poäng vardera och var den stora skillnaden i denna match tillsammans med Khabibulin i Blackhawks mål. I och med denna seger så har Chicago skaffat sig ett bra läge inför nattens match. Det var nog många som hade tippat att Vancouver skulle vinna de två inledande matcherna på hemmaplan, men Blackhawks ska man inte räkna ut på förhand. Tipset idag går till Chicago.

 

Anahaim vann senaste matchen som gick till sudden death, avgörandet kom i den tredje övertidsperioden och spelaren som avgjorde var Todd Marchant. Anaheims förstaline var riktigt bra i denna match tillsammans med målvakten Jonas Hiller, i Detroit är det flera spelare som står för poängskörden och däribland flera svenskar. Nu när Anaheim tog match nr 2 så tror jag laget blir riktigt svårslaget i nattens hemmamatch. Är Hiller lika bra i mål som han har varit de senaste matcherna så blir det tufft för Detroit i Honda Center. Tips 1

 

//Magnus


090504 Vinst för Anaheim & Carolina

Anaheim vann med 3-2 efter sudden deatch och Carolina nollade Boston och vann med 3-0. Inatt är det match nr 2 i mötet mellan Washington och Pittsburgh, en ny tuff match som är oviss på förhand.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.25 4.05 2.65

 

Washington vann det första mötet med 3-2, avgörande målet gjordes av Tomas Fleischmann. Crosby och Ovechkin stod för var sitt mål i denna match som var tämligen jämn, Pittsburgh vann skotten med 36-26 men har fortsatt svårt att nyttja sina numerära överlägen. Jag tror på en ny jämn tillställning och håller Varlamov fortsatt tätt så har Washington en bra chans att ta ledningen. Mitt tips går dock till Pittsburgh.

 

//Magnus


090503 Boston har bra chans

Lite kort info idag, har varit på resande fot nästan hela dagen.

 

Odds från www.expekt.com

01:30 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL Stanley Cup 1.75 4.30 3.75

 

Boston vann det första mötet med 4-1 och Marc Savard gjorde två mål. Förstaseedade Boston blev för svåra i denna match och fortsätter Boston att spela bra defensiv ishockey så tror jag att match går till Boston. Man har en utmärkt målvakt i Tim Thomas som är i form och laget spelar bra både defensivt och offensivt. Tips 1

 

//Magnus


090501 Vancouver tog hem första ronden

Vancouver vann nattens match med 5-3, Canucks gick fram till 3-0 innan Chicago vaknade. I tredje perioden kom Blackhawks tillbaka och gjorde tre mål ( två mål av Patrick Kane), men det räckte inte då Vancouver avslutade med två kassar. I Chicago blev det inga svenskpoäng, i Vancouver stod Mats Sundin och tvillingarna Sedin för var sin poäng. Notera att lördagens höjdpunkt mellan Washington och Pittsburgh (ovechkin & Crosby) börjar kl 19:00 (CET). Övriga två matcher spelas natten mot lördag.

 

Odds från www.expekt.com

19:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.20 4.05 2.70

01:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks NHL Stanley Cup 1.72 4.25 3.95

01:30 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL Stanley Cup 1.80 4.20 3.65

 

Washington tar emot Pittsburgh i en match som igentligen skulle ha varit en semifinal i den östra conferencen, så br är dessa lag. Detta är en match då superstjärnorna Ovechkin och Crosby kommer att bli ännu mer pressade, påpassade men den största kampen är mellan dessa två spelare som inte direkt gillar varandra. Utöver dessa så dräller det av bra spelare som Evgeni Malkin PIT (poängligans vinnare), Bill Guerin PIT, Nicklas Bäckstöm WAS & Alexander Semin WAS. Målligans topp tre målgörare i grundserin finns alltså med på isen i denna serie (Malkin, Ovechkin & Crosby). Ser vi till statistiken så har Washington ett övertag med tre vinster och en förlust mot Pittsburgh under den gångna säsongen. Simeon Varlamov i Washingtons mål har konkurrerat ut Jose Theodore och kampen mellan Varlamov och Fleury i Pittsburgh kommer att bli avgörande. Det är inte lätt att tippa utgången av denna match men jag tror lite mer på Pittsburgh här då laget har haft några extra dagars vila. Oddset på Penguins är lockande och jag provar tvån till 2.70 ggr degen.

 

Vem får sista ordet?

 

Detroit tar emot ett Anaheim i form som har slagit ut seriesegrarna San jose, jag är imponerad av Anaheim som trots sina ”trader” är vidare i slutspelet. Nu stöter man på lagmaskinen ”Big Red Machine” från Detroit och här tror jag det tar stop för Ankorna men det blir nog inte 4-0 i matcher för Detroit. Här tror jag Anaheim är aningen mer slitna efter en rejäl holmgång mot San Jose medans Detroit avfärdade Columbus i fyra raka matcher, det var egenligen bara i match fyra som det blev lite spänning. Under säsongen så har Detroit tre segrar och en förlust mot Anaheim. Detroit är normalt väldigt hemmastarka och jag tror på en hemmaseger här, oddset på Detroit är inte högt men dubblar man med en match till så får man ett skapligt odds. Tips 1

 

Boston får ett tuffare motstånd i form av Carolina jämfört med Montreal som inte vann en match mot Boston. Carolina är också ett lag som kämpar och utstrålar mycket energi, laget har inte någon utpräglad stjärna men flera duktiga spelare som Jussi Jokinen, Ray Whitney och Eric Staal. Nu möts även bröderna Staal i denna matchserie, Eric i Carolina och Jordan i Pittsburgh. Boston har 4-0 i vinster mot Carolina tidigare under säsongen och det kan kanske vara så att Boston inte passar Carolinas spelstil. Jag tror dock inte att Boston vinner serien med 4-0 i matcher men jag tippar Boston som segrare efter 4-2 eller 4-3 i matcher. Tipset i match ett blir också en 1:a

 

Härliga matcher att se fram emot, om ni har C+ samt ESPN så kan ni ta en titt på nedan länk som visar vilka matcher som går på respektive kanal. Lycka till med era spel!

 

//Magnus


RSS 2.0