091001 Toronto mot Montreal i första omgången!

Inatt är det dags för första omgången och vi bjuds direkt på höjdare, en match mellan ärkerivalerna Toronto och Montreal. Båda lagen möblerat om rejält i laget under sommaren, Toronto har tagit in Jonas ”monstret” Gustavsson och en del tuffare spelare som Colton Orr och Garnet Exelby. Toronto har även knytit till sig Phil Kessel som däremot lär saknas i nattens match. Montreal har bl.a. gjort sig av med Saku Koivu, Alex Tanguay och Alex Kovalev. Spelare som har tillkommit är bl.a. Scott Gomez, Michael Cammalleri och Bria Gionta. Jag har en känsla av att Toronto tar hem denna match men dessa matcher är väldigt svåra att få in, sett till statistiken från förra säsongen så vann lagen tre matcher var. Enda orosmolnet förutom att Kessel inte finns med är om Jonas Gustavsson får vakta målet eller inte. Monstret har sett stabilare ut jämfört med Toskala inför säsongen.

 

Övriga matcher ser inte heller alltför lätta ut på förhand, Boston har inte visat mycket under försäsongen men jag tror ändå att Washington kan få problem. I Boston saknas David Krejci.

 

Colorado har påbörjat ett nytt lagbygge utan Joe Sakic som kommer att få sin tröja upphissad i Pesi Center inatt. Inför årets säsong sakans även Ryan Smyth, Ian Lapperriere och målvakten Andrew Raycroft. Ansvaret i år kommer att ligga på Milan Hejduk och till en viss del även den game Torontobekantingen Darcy Tucker. Inatt saknas dessutom David Jones och Tom Preissing i hemmalaget. San Jose däremot är helt ordinarie och har inte tappat så många spelare av klass inför säsongen men har däremot hämtat in Dany Heatley från Ottawa som ska tillföra ännu mer i offensiven.

 

I mötet mellan Calgary och Vancouver känns det hyfsat öppet, Vancouver saknar Pavol Demitra och Schneider men bör kunna ha en rimlig chans att ta hem matchen. Avgör Sedinarna matchen?

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Toronto - Montreal NHL 2.40 3.95 2.50

01:00 Boston - Washington NHL 2.25 3.95 2.70

04:00 Colorado - San Jose NHL 3.25 4.25 1.90

04:00 Calgary - Vancouver NHL 2.30 3.90 2.65

 

Dagens drag

Toronto – Montreal                  1  (2.40)

Insats: 250 kr

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0