090515 Semifinallagen är klara

Det blev väntade Detroit som gick vidare i väst och oväntade Carolina som gick vidare i Öst. Detroit vann efter en dramatisk avslutning med 4-3, stor matchhjälte blev Daniel Clary som efter ett pass av Zetterberg kunde avgöra 17 min in i tredje perioden. Detroit hade ledningen med 3-1 men slappnade av och Anaheim kunde äta sig ikapp. Tungt för Anaheim, men laget ska vara nöjd med sin prestation efter att ha slagit ut San Jose och tagit Detroit till sju matcher.

I öst gick mötet mellan Boston och Carolina till förlängning, matchhälten blev Scott Walker i Carolina som därmed gjorde sitt första slutspelsmål. Ett mål som han säkert inte glömmer i första taget. Matchen var jämn och lagen följdes åt till 2-2 efter full tid, skottstatistiken slutade 36-37.

 

Nu väntar semifinaler enligt följande:

Detroit – Chicago

Pittsburgh – Carolina

 

Detroit och Chicago ska bli kul att följa, Chicago som har missat slutspelet i nio år på de senaste tio åren. Det är ett möte mellan två av ”the original six” alltså två av ursprungslagen i NHL. Jag tror att Chicago kommer att bli en riktigt bra värdemätare för Detroit, Chicago har trots allt slagit ut Vancouver som var en av favoriterna till Stanley Cup pokalen. Detroit och Chicago är också historiska rivaler som gör att detta möte kryddas lite extra, nu på söndag kl 21:00 spelas den första matchen....

 

I mötet mellan Pittsburgh och Carolina ska det bli intressant att se hur Carolina ska försvara sig mot Crosby & Malkin. Dessa två är fullkomligt omöjliga att få stop när dom går för fullt, lita på att Carolinas målis Cam Ward kommer att få jobba i denna matchserie.

 

Jag återkommer på söndag med nya tips...

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0