090514 Pittsburgh är vidare

Pittsburgh slog ut Bäckströms Wahington inatt och det blev en förkrossande seger. Det stod hela 5-0 i andra perioden innan Ovechkin fick in en reducering när det återstod 1 minut och 51 sekunder av andra perioden. Matchen slutade 6-2 till Penguins och Crosby blev poängbäst i Pittsburgh med två mål och en assist. Idag avgörs det vem som får möta Chicago respektive Pittsburgh  i dom stundande Conference finalerna.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks NHL Stanley Cup 1.70 4.30 4.00

02:00 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL Stanley Cup 1.75 4.20 3.85

 

Det är dags för den sjunde och avgörande matchen mellan Red Wings & Ducks, Detroit lyckades inte avgöra i den senaste matchen som slutade med 2-1 till Anaheim. Nu har Detroit hemmaplan och Brian Rafalski var dessutom tillbaka efter skada senast vilket innebär desto mer styrka i offensiven för Red Wings. Anaheims keeper Jonas Hiller spelade bra senast men det krävs nog mer från Anaheims sida om lagets ska rå på Detroit på bortaplan i en sjunde och avgörande match. Oddset på ettan är inte högt men Detroit är motiverde favoriter. Tipset går till Detroit.

 

Boston har vänt ett 1-3 underläge till 3-3 i matcher och har nu chansen att gå vidare på hemmaplan. Chuck Kobasew & Tim Thomas i Boston var matchens lirare i det senaste mötet som slutade 4-2 till Boston. Marc Savard fick kliva av i den tredje perioden i match sex efter en kollision med Chad LaRose i Carolina, men enligt tränaren Claude Julien så ska Savard vara spelklar för dagens möte med Boston. Det känns som att Boston  har knäckt Carolina, att matchen dessutom spelas i Boston underlättar inte heller för Carolina. Jag har hela tiden trott att Carolina skulle avgöra när laget ledde serien med 3-1 i matcher men nu har jag svängt över på Bostons sida. Tipset går till Boston.

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0