090509 Carolina har Boston i brygga

Carolina vann nattens match med 4-1 och nu är Boston illa ute, det stod 1-1 efter två perioder men i tredje perioden visade återigen Carolina moral och avgjorde matchen med tre mål. Jussi Jokinen var som vanligt en bidragande orsak till vinsten, Eric Staal var en annan spelare som bidrog till segern med två mål. Pittsburgh vann också på hemmaplan och har utjämnat till 2-2 i matcher. Matchen slutade 5-3, Sidney Crosby blev utsedd till matchens stjärna och noterades för ett mål och en assist. Nu är det helt jämt igen och matchserien flyttas till Washington idag.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.15 4.05 2.80

04:30 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL Stanley Cup 2.10 4.00 2.90

 

Nu är det täta matcher i NHL, Washington tar emot Pittsburgh på hemmaplan och det har blivit dags för match #5. Backen Sergei Gonchar blev skadad inatt efter en kollision med Ovechkin, ingen vet hur allvarlig skadan är men det talas om Gonchar blir borta i veckor och inte dagar. Detta är stort avbräck för Pittsburgh då Gonchar är en viktig pjäs i powerplay och som det ser ut nu så kommer Phillipe Boucher att ersätta Gonchar. Han har endast gjort en match i årets slutspel och har -2 i +/- statistiken. Jag tror att Washington är revanshsugna här och skadan på Gonchar talar inte för Penguins på förhand, oddset på Pittsburgh är mer lockande men tipset går till Washington här.

 

Senaste mötet mellan Chicago och Vancouver slutade med en övertidsvinst för Chicago med 2-1 efter mål av Havlat och Ladd. Matchen blev en målsnål historia där lagens förstakedjor inte kom någonstans, det blev i stället en doldis som klev fram och avgjorde matchen. Andrew Ladd heter målskytten och har hittils skrapat ihop tre poäng i slutspelet men i Grund serien så har Ladd svarat för 49 p på 82 matcher. Det är PB för Ladd som är inne på sin andra säsong i Blackhawks efter några säsonger i Carolina. Joel Quenneville var väldigt nöjd med segern men påtalade att det kommer att bli en fortsatt tuff kamp och att det är en lång väg kvar i denna kvartsfinal. Inför match #5 så är jag inne på att Vancuver kommer att sätta full fart framåt, man är favoriter i denna matchserie och fansen i Vancouver suktar efter framgångar. Bara en sån sak som att Canucks värvar Sundin mitt i serien säger att målet är inställt på final. Tipset går till Vancouver.

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0