090507 Ny vinst för Carolina...

Carolina fortsätter och överraskar i Öst, inatt blev det vinst till hemmapublikens stora förtjusning. Efter full tid stod det 2-2 och i sudden death gör Jussi Jokinen det avgörande målet. Pittsburgh vann också efter förlängning mot Washington inatt, stor matchhjälte blev Kris Letang. En annan spelare i Penguins som var fullkomligt lysande inatt var Evgeni Malkin som har fått kritik för sina två inledande matcher mot Washington. Nya möten idag där Chicago har en väldigt viktig match framför sig samtidigt som Detroit börjar känna pressen i mötet mot Anaheim.

 

Odds från www.expekt.com

02:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL Stanley Cup 2.15 4.05 2.80

04:30 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings NHL Stanley Cup 2.65 4.05 2.25

 

I förra mötet i United Center  vann Vancouver med 3 mål mot ett, Chicagos offensiv var som bortblåst och Loungo spelade stabilt i mål för Canucks. Blackhawks tränare Quenneville sa så här efter match nr två: -"Vi måste dra fördel av hemmaplan. Jag gillade ingenting av vår match ikväll. Han menade också på att laget måste fart och energi tills idag. Om Vancouver plockar hem dagens match så har Chicago två blytunga måstematcher i Vancouver, det vill nog inte Quenneville bidra till. Vancouver tog som sagt bort Chicagos offensiv senast och lyckas man med det idag också så ser det just ut för Sedinarna & Co. Tips inför matchen då? Ja inte är det lätt att tippa i slutspelet men jag tror nog Blackhawks kommer att ge allt idag, laget är skyldigt att visa lite mer inför hemmapubliken. Oddset på ettan skulle enligt min mening kunna vara lite högre, tipset går dock till Chicago här.

 

Idag är det bara vinst som gäller för Detroit, men klarar laget av att stå emot Anaheims förstaline och få Hiller ur balans? Ja det är inte många som har satsat penagar på Anaheim skulle leda med 2-1 i matcher vid det här laget. Det som har retat upp Detroitspelarna under och efter match tre är att kvitteringspucken i sista perioden av Marian Hossa aldrig borde ha dömts bort. Jag såg själv inte matchen men har i efterhand sett tv-bilder och läst på vissa hemsidor och alla är rörande överens om att det skulle ha varit mål. Pucken var aldrig blockerad, men domaren Brad Watson hade blåst och Hossas mål blev därmed bortdömt. Men nu är läget som det är och Detroit måste ladda om inför dagens möte, revanschlustan lär vara stor men om Hiller i Anaheims kasse fortsätter att storspela så blir det tufft. Anaheim överlag gör det jäkligt bra, det är bara James Wisniewski som är osäker på spel i dagens match. Är han borta så kommer det att underlätta för Detroit då Wisniewski har spelat genomgående bra under hela slutspelet. Match fyra blir åter jämn men tipset går till Detroit.


//Magnus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0