090506 Vinst för Anaheim & Vancouver

Anaheim vann den tredje matchen med 2-1 och har ledningen med samma siffror mot Detroit. Jonas Hiller spelade återigen storartat och motade 45 skott. Vancouver vann borta mot Chicago med 3-1 och leder serien med 2-1 i matcher mot Chicago. Roberto Loungo i Vancouvers mål säkert och bidrog till segern. Idag är det återigen match mellan Ovechkin och Crosby, samtidigt tar Carolina emot Boston.

01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL Stanley Cup 2.10 4.00 2.90

01:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL Stanley Cup 2.45 3.95 2.45

Pittsburgh ligger under med 2-0 i matcher och laget bör vinna nu för att få lite andrum. Jag vet inte om Pittsburgh har någon direkt fördel av att spela på hemmaplan då Washington visade att man kunde vinna två raka matcher i Madison Square Garden. Förvisso så hemmalaget publiken i ryggen men nyckeln till att Pittsburgh ska vinna dagens match är att störa Washingtons offensiv. Washington kan spela avslappnat och vänta ut Pittsburgh tills laget blottar sig bakåt, men min känsla är dock att Washington kommer att spela ganska offensivt. Oerhört svårt att tippa dagens match men det känns som att det är Penguins tur att vinna nu, tips 1.

Carolina chockade de allra flesta i den senaste matchen mot Boston, laget krigade och vann med 3-0. I och med segern så kvitterade Carolina matchserien till 1-1. Cam Ward var bra i Carolinas mål och höll karriärens fjärde slutspelsnolla. I andra perioden står Zdeno Chara för en felpassning i ett numerärt överläge, Chad Larose bryter passningen och spelar fram Matt Cullen som sätter 2-0. Här känns det som att matchen är avgjord. I sista perioden lyckas inte Boston få hål på Cam Ward samtidigt som Eric Staal avgör med Carolinas tredje mål. I dagens mach så är jag inne på att Carolina återigen kan vinna, enförutsättning för att det ska bli vinst är att Cam Ward gör en ny kanonmach. Tips 1