090501 Vancouver tog hem första ronden

Vancouver vann nattens match med 5-3, Canucks gick fram till 3-0 innan Chicago vaknade. I tredje perioden kom Blackhawks tillbaka och gjorde tre mål ( två mål av Patrick Kane), men det räckte inte då Vancouver avslutade med två kassar. I Chicago blev det inga svenskpoäng, i Vancouver stod Mats Sundin och tvillingarna Sedin för var sin poäng. Notera att lördagens höjdpunkt mellan Washington och Pittsburgh (ovechkin & Crosby) börjar kl 19:00 (CET). Övriga två matcher spelas natten mot lördag.

 

Odds från www.expekt.com

19:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL Stanley Cup 2.20 4.05 2.70

01:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks NHL Stanley Cup 1.72 4.25 3.95

01:30 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL Stanley Cup 1.80 4.20 3.65

 

Washington tar emot Pittsburgh i en match som igentligen skulle ha varit en semifinal i den östra conferencen, så br är dessa lag. Detta är en match då superstjärnorna Ovechkin och Crosby kommer att bli ännu mer pressade, påpassade men den största kampen är mellan dessa två spelare som inte direkt gillar varandra. Utöver dessa så dräller det av bra spelare som Evgeni Malkin PIT (poängligans vinnare), Bill Guerin PIT, Nicklas Bäckstöm WAS & Alexander Semin WAS. Målligans topp tre målgörare i grundserin finns alltså med på isen i denna serie (Malkin, Ovechkin & Crosby). Ser vi till statistiken så har Washington ett övertag med tre vinster och en förlust mot Pittsburgh under den gångna säsongen. Simeon Varlamov i Washingtons mål har konkurrerat ut Jose Theodore och kampen mellan Varlamov och Fleury i Pittsburgh kommer att bli avgörande. Det är inte lätt att tippa utgången av denna match men jag tror lite mer på Pittsburgh här då laget har haft några extra dagars vila. Oddset på Penguins är lockande och jag provar tvån till 2.70 ggr degen.

 

Vem får sista ordet?

 

Detroit tar emot ett Anaheim i form som har slagit ut seriesegrarna San jose, jag är imponerad av Anaheim som trots sina ”trader” är vidare i slutspelet. Nu stöter man på lagmaskinen ”Big Red Machine” från Detroit och här tror jag det tar stop för Ankorna men det blir nog inte 4-0 i matcher för Detroit. Här tror jag Anaheim är aningen mer slitna efter en rejäl holmgång mot San Jose medans Detroit avfärdade Columbus i fyra raka matcher, det var egenligen bara i match fyra som det blev lite spänning. Under säsongen så har Detroit tre segrar och en förlust mot Anaheim. Detroit är normalt väldigt hemmastarka och jag tror på en hemmaseger här, oddset på Detroit är inte högt men dubblar man med en match till så får man ett skapligt odds. Tips 1

 

Boston får ett tuffare motstånd i form av Carolina jämfört med Montreal som inte vann en match mot Boston. Carolina är också ett lag som kämpar och utstrålar mycket energi, laget har inte någon utpräglad stjärna men flera duktiga spelare som Jussi Jokinen, Ray Whitney och Eric Staal. Nu möts även bröderna Staal i denna matchserie, Eric i Carolina och Jordan i Pittsburgh. Boston har 4-0 i vinster mot Carolina tidigare under säsongen och det kan kanske vara så att Boston inte passar Carolinas spelstil. Jag tror dock inte att Boston vinner serien med 4-0 i matcher men jag tippar Boston som segrare efter 4-2 eller 4-3 i matcher. Tipset i match ett blir också en 1:a

 

Härliga matcher att se fram emot, om ni har C+ samt ESPN så kan ni ta en titt på nedan länk som visar vilka matcher som går på respektive kanal. Lycka till med era spel!

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0