090331 Återigen svåra matcher...

Sex matcher finns på schemat idag, vid en närmare titt på oddsen så ser vi återigen att det är svårt att tippa just nu.

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Columbus - Nashville NHL 2.15 4.00 2.80

01:00 Boston - Tampa Bay NHL 1.50 4.50 5.50

01:30 Florida - Ottawa NHL 2.05 4.10 2.95

01:30 Montreal - Chicago NHL 2.30 4.00 2.60

02:00 Minnesota - Vancouver NHL 2.50 3.95 2.40

03:30 Edmonton - Anaheim NHL 2.40 3.95 2.50

04:30 Los Angeles - Dallas NHL 2.20 4.05 2.70

 

Vi börjar med Columbus som tar emot Nashville, Columbus som har mött St Louis i två raka matcher vilket har gett två förluster. Laget har 86 poäng och Nashville har 84 poäng, bakom dessa lag jagar bl a St Louis och Anaheim. Columbus jagar som sagt sin första slutspelsplats någonsin och här bör det nog bli vinst då lagen möts igen på lördag, Nashville har då hemmaplan. Nashville har tre raka segrar mot bl a San Jose och Detroit vilket är imponerande. Negativt är dock att Martin Erat är skadad och sedan tidigare är Jason Arnott och David Legwand borta. I dagsläget är det osäkert när dessa kommer tillbaka. Tidigare möten under säsongen har slutat med två vinster för Columbus och två vinster för Nashville (alla vinster har kommit på hemmaplan). Tips 1X, avstår från spel.

 

Boston mot Tampa Bay, toppen mot botten. Boston toppar med 106 poäng i Eastern Conference, laget har sju poäng ner till tvån Washington. Här har Boston ett gyllene läge att roffa åt sig nya poäng för att kunna bibehålla förstaplatsen vilket ger fördel i slutspelet. Laget kommer från en meriterande vinst borta mot Philadelphia och Boston har endast en skada av vikt på Phil Kessel. Tampa Bay har lite mer motvind, laget fortfarande näst sist och har tre raka förluster, inför nattens möte funderar man över målvaktsfrågan. Lagen har mötts tre gånger och utgången är två vinster för Boston och en vinst för Tampa. Tips 1

 

Florida tar emot Ottawa, Florida ligger fn en poäng Montreal som innehar den sista slutspelsplatsen. Laget har två raka segrar borta mot Philadelphia samt Dallas och jagar sitt första slutspel på nio år. Florida ser att fortsätta med Craig Anderson i mål efter att lagets tränare DeBoer inte var nöjd med Vokoun i förlustmatchen borta mot Buffalo. Ottawa som fortfarande har en teoretisk chans att nå slutspel slog tillbaka Tampa Bay i söndags på bortaplan. Ottawa som har blandat och gett under denna säsong verkar ändå få svårt att nå slutspel om vi ska vara ärliga. Statistiken mellan dessa lag genom åren visar att många möten har slutat med bortaseger. Under årets säsong så har Florida två segrar och Ottawa en seger (alla på bortaplan). Tips 1X, avstår från spel.

 

Montreal mot Chicago, dessa lag möts verkligen inte ofta. Sedan säsongen 2001-2002 så har lagen mötts sex gånger, Montreal har vunnit fyra av dessa möten. Tre av dessa har kommit på hemmaplan. Montreal innehar sista slutspelsplatsen men jagas främst av Florida och Buffalo. Montreal har spelat fyra raka hemmamatcher vilket har gett två vinster och två förluster. Efter denna match återstår sex matcher för Canadiens, två på hemmaplan och fyra på bortaplan. Det bör nog bli poäng mot Blackhawks om det ska bli nåt slutspel för Montreal. Chicago ligger fn på en fjärde plats i Western Conference och har spelat fem raka matcher hemma i United Center med tre vinster som facit. Inatt ståller Chicago Cristobal Huet i mål som har ett förflutet i Canadiens, Huet har på 39 matcher denna säsong 19 vinster och fjorton förluster. Tips X2, avstår frånspel.

 

Minnesota Wild tar emot starka Vancouver Canucks, Vancouver som nollade Chicago senast på bortaplan ser onekligen starka ut. Bröderna sedin hade återigen huvudrollen hade noterades för sex poäng sammanlagt. Laget kämpar om fjärdeplatsen i Western Conference med Calgary och Chicago. Minnesota blir jag inte riktigt lok på, dom blandar och ger. Det är verkligen inte lätt att tippa på Wilds, laget har tre segrar på desenaste fem matcherna och krigar i högsta grad för en slutspelsplats. Lagets ledande målskytt Mikko Koivu återkom i söndagens match mot Calgary. Statistiken mellan dessa lag under säsongen talar sitt tydliga språk, Vancouver har fyra vinster mot Minnesota av totalt fem möten. Tips 2

 

Edmonton gästas av Anaheim, här går jakten på slutspel vidare och det skiljer bara en poäng mellan dessa två lag. Edmonton slog Anaheim borta sist lagen möttes, det är den enda vinsten som Edmonton har på sina senaste fem matcher. Matchhjälten då var målvakten Dwayne Roloson som motade hela 51 skott. Olyckligt för Anaheim var dessutom att en före detta Anaheimspelare klev fram och gjorde två kassar i form av Dustin Penner. Inatt är det alltså bortaplan för Anaheim, laget har fyra vinster på de senaste fem matcherna och den enda plumpen i protokollet är senaste mötet med Edmonton. Anaheim verkar sätta in Jonas Hiller i mål som har fyra vinster och en förlust sedan 15/3. Statistiken visra att Edmonton leder med 2-1 i inbördes möten under denna säsong. Här tror jag dock att Anaheim vill ta revansch på Edmonton, tvån ger 2.50 ggr instasen. Tips 2, avstår från spel.

 

Los Angeles tar emot Dallas som har ramlat ihop på slutet, nu är laget nere på tolfteplats endast tre poäng före LA Kings. Det ser ut som att laget missar slutspel för första gången på sex säsonger, man har sju förluster på de senaste sju matcherna (varav två på övertid). Laget har fortfarande problem med skador och senast mot Phoenix saknades åtta spelare. LA Kings ser också ut att missa slutspel, om så blir fallet har man gjort det sex år i rad inklusive denna säsong. Laget har en vinst på de senaste fem försöken och den kom just mot Dallas (27/3) på bortaplan efter straffar. Kings har nu fyra segrar över Stars denna säsong. Jag tror på en ny jämn fajt och tipset blir 1X, avstår från spel.

 

Dagens dubbel

Boston – Tampa Bay                                          1                           1.50

Minnesota – Vancouver                                      2                           2.40

Insats: 250 kr

 

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0