090327 Nere på jorden igen...

Dubbeln gick inte in, slutskedet av matcherna gick inte min väg. Över till nattens matcher, inga höjdare på förhand enligt mig. Chicago – New Jersey ser dock intressant ut på förhand då vi återfinner ett flertal svenskar i dessa lag.

 

Odds från www.expekt.com

00:01 Washington - Tampa Bay NHL 1.52 4.50 5.20

00:30 Detroit - N.Y. Islanders NHL 1.50 4.50 5.50

00:30 Buffalo - Toronto NHL 1.80 4.25 3.60

01:30 Chicago - New Jersey NHL 2.35 3.95 2.55

02:00 Colorado - Vancouver NHL 3.45 4.15 1.85

03:00 Anaheim - Edmonton NHL 1.90 4.10 3.35

 

Washington tar emot ett Tampa Bay som blandar och ger. Washington däremot verkar ha styrkan och tålamodet. Washington kan via en seger i natt ta säsongens femte raka seger mot Tampa Bay, statistiken visar ett rejält övertag för Washington. Laget har två raka bortaförluster men inatt är man åter på hemmaplan där laget endast har förlorat nio gånger denna säsong. Tampa Bay gav Montreal en rejäl match senast, Tampa förlorade efter sudden death och inkasserade ännu en förlust. Här tror jag Washington spänner musklerna och visar att man är ett bättre lag. Tips 1, oddset är dock för lågt för att det ska vara spelvärt.

 

Detroit tar emot NY Islanders, Detroit som kommer från vinst i mötet med Edmonton (3-2) är på jakt är efter förstaplatsen i Western Conference. Laget delar på den platsen just nu med San jose, bägge lagen har 107 poäng. Statistiken talar för Detroit, senast Islanders vann i Detroit var säsongen 2005-2006. Ny Islanders kommer fån en förlust hemma mot Minnesot och här blir det inte lättare. Tips 1, oddset är dock för klent för att jag ska lira.

 

Buffalo jagar vidare mot slutspel och tar emot Toronto Maple Leafs inatt. Buffalo som senast vann över Florida efter fyra matcher utan vinst. Här stöter man på en motståndare som har fyra vinster på de fem senaste matcherna, lagets nye målvakt Martin Gerber är avstängd tre matcher efter att ha gett sig på domaren i matchen mot Washington. In ist för Gerber kommer Curtis Joseph som endast har en vinst mot Buffalo på de senaste sju mötena i Buffalo. Buffalo hoppas på lagets förstemålvakt Ryan Miller återkommer från skada och bara det talar för Buffalo om så blir fallet. Tips 1, jag brukar undvika att tippa macher när Toront är inblandade och detta är inget undantag.

Är Ryan Miller tillbaka mellan stolparna inatt?

 

Nattens intressantaste match är onekligen Chicago – New Jersey, Chicago har två raka vinster men här blir det tuffare för Blackhawks. Chicago har ingen vinst på de senaste tio mötene lagen emellan, i förra mötet vann New Jersey hemma med 3-2, Martin Brodeur passerade då Patrik Roy´s rekord på 521 vinster i NHL. New Jersey hoppas på att få tillbaka Patrik Elias som saknades i måndagens möte Philadelphia Flyers. Khabibulin i Chicagomålet måste göra en bra insats om trenden ska brytas, Chicago verkar ha vaknat till liv igen efter att Patrik Sharp har kommit tillbaka efter skada. Ser man till statistiken så bör ska man lira på New Jersey, Chicago är dock inte ofarliga hemma så jag tror på en jämn match. 1X, avstår spel.

 

Colorado har stora problem, förlusterna radar upp sig och jag tror inte att många i ”Avalanche mår bra nu. Inatt tar man emot Vancouver som har bra form trots förlusten mot St Louis senast. Colorado kämpar verkligen i motvind, senast laget vann var 14/3 mot Edmonton. Kollar man på statistiken lagen emellan så kan Coloradofansen höja förhoppningarna inför matchen, Vancouver har inte vunnit i Colorado sedan säsongen 2007-11-04. Vancouver blir en tuff nöt att knäcka för Colorado, Roberto Loungo som spelar bra för tillfället måste besegras om det ska bli några poäng för ”Avs”. Tips X2, avstår från spel.

Får Colorado anledning att jubla inatt?

 

Anaheim som trots sina trades gör bra ifrån sig. Många trodde att laget skulle missa slutspelet i år eftersom man skickade iväg många spelare, bl a Samuel Påhlsson till Chicago. Man är i högsta grad med och fajtas om slutspel men det är på det berömda, Edmonton ligger endast en poäng efter och detta lär bli en jämn tillställning. Annaheim har fem raka vinster och körde över Colorado borta senast med hela 7-2. James Wisniewski gjorde tre poäng mot Colorado vilket är rekord i en och samma match för honom, han kom i byte för Samuel Påhlsson denna säsong och verkar ha hittat rätt. Edmonton har tre raka förluster efter gårdagens förlust mot Phoenix, man föll återigen med uddamålet (2-3). Dessa möten brukar vara jämna sett till historiken och detta blir nog inget undantag. Tips 1X, avstår från spel.

 

Ikväll blir det inga insatser, får se om jag åtekommer imorgon med några tips. Ser ut som att jag kommer att befinna mig i Peking imorgon kväll, blir nog en helkväll med Portugal-Sverige som uppvärmning för att senare ta del av Norrköpings uteliv. Peking kan jag varmt rekommendera...

 

På återseende

//Magnus

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0