090401 Ett mål ifrån...

Boston tog en väntad seger över Tampa hemma, däremot så lyckades Minnesota knipa en poäng hemma mot Vancouver. Men men, jag kommer igen, över till nattens matcher...

 

Odds från www.expekt.com

01:00 Washington - N.Y. Islanders NHL 1.55 4.50 4.90

01:00 Atlanta - Buffalo NHL 2.65 4.05 2.25

01:30 Toronto - Philadelphia NHL 3.35 4.10 1.90

01:30 Pittsburgh - New Jersey NHL 2.15 4.05 2.80

02:30 Chicago - St. Louis NHL 2.00 4.05 3.10

03:00 Colorado - Phoenix NHL 2.40 3.95 2.50

 

Washington möter avsågade NY Islanders, Washington kommer från vinst senast mot Tampa Bay och har tre vinster på de senaste tre matcherna. Islanders har ryckt upp sig på slutet (vinst mot Detroit och Poäng mot Devils) och kan spela avslappnat. I detta möte så tror jag att Washington vill kamma hem alla poäng då man vill knipa andraplatsen i Eastern Conference, Washington har dessutom vunnit alla möten med Islanders denna säsong. Tips 1, avstår från spel.

 

Atlanta gästas av Buffalo som fortsätter att jaga en slutspelsplats. Buffalo har sex poäng upp till åttonde platsen som innehas av Montreal, Buffalo har dessutom en match mindre spelad jmf med Montreal. Buffalo har tre raka segrar och har fått tillbaka Miller i mål vilket har resulterat i fler poäng. Atlanta ingen chans på slutspel men vägrar dock att vika ner sig, laget har två raka segrar över Ottawa och NY Rangers. Atlanta har tagit full pott mot Buffalo denna säsong, dvs tre segrar av totalt tre möjliga. Jag tror dock Miller i Buffalo tar ner Atlanta här. Tips 2, avstr från spel.

 

Toronto som möter Philadelphia inatt är också avsågade, laget kommer från två raka förluster och här stöter man på patrull i form av tunga Philadelphia. Här bör Philadelphia vara mer motiverade än Toronto då man endast har fyra poäng ner till slutspelsstrecket. Det är ett flertal lag som jag Philadelphia och denna match bör man vinna om laget ska hålla undan. Toronto fortsätter och släpper in alldeles för mycket mål, man har haft svårt hela säsongen att bestämma sig för en förstekeeper. Motivation bör fälla avgörandet men att tippa matcher där Toronto är inblandade är inte lätt. Tips 2, avstår från spel.

 

Pittsburgh tar emot ett formsvagt New Jersey som har fem raka förluster och verkar inte hitta rätt inför slutspelet. Pittsburgh däremot har fyra vinster på de fem senaste matcherna och lagets kapten Sidney Crosby har gjort poäng i 14 raka matcher. Kollar vi in tidigare möten under denna säsong så har NJ vunnit tre matcher (två via förlängning) och Pittsburgh har vunnit två matcher. Här blir det troligen tufft, tips 1X. Avstår spel.

Nya poäng inatt?

 

Chicago – St Louis är ett klassiskt möte, dessa lag möts ofta i och med att lagen spelar i Central Division. Chicago föll borta mot Montreal (1-4) natten mot idag, i och med den förlusten och Vancouvers poäng borta mot Minnesota ligger Chicago på en femte plats inför nattens match. Laget jagar sitt första slutspel sedan 2002. St Louis ångar på och har efter söndagens vinst mot Columbus fem raka segrar, laget är en poäng efter Nashville som innehar sista slutspelsplatsen. Lagen har mötts fem gånger denna säsong, St Louis har fyra vinster och Chicago har en vinst. Tre matcher har gått till förlängning. Jag är helt inne på att St Louis tar sig till slutspel i år, men på vems bekostnad vet jag däremot inte. Tips 1X, avstår från spel.

 

Nattens sista match är ett bottenmöte mellan jumbon Colorado och nästjumbon Phoenix. Phoenix som har tre vinster på fem matcher vann senast mot Dallas efter förlängning. Samtliga tre stjärnor delades ut till Phoenixspelare. Colorado har det fortsatt tungt med alla skador, inatt ska laget försöka undvika en åttonde raka förlust. Förra året slutade laget på 95 poäng och i år har laget 64 poäng på 76 matcher. Tidigare möten under säsongen har slutat med två vinster för Phoenix och en vinst för Colorado. Denna match är helt öppen på förhand och utgångstipset blir ett kryss. Tips 1X, avstår från spel.

 

Inga insatser från min sida ikväll...

 

//Magnus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0